Lammkotletter

Lammkotletter som stekts just så att de har fin stekyta och ett rosa saftigt inre, är en ljuvlig upplevelse. Benen och fettet som kapslar in det möra köttet gör det smakrikt och saftigt.

Tillagning

Det är lämpligt att antingen pannsteka eller grilla lammkotletter. Men de kan även vinbrässeras. De bör stekas eller grillas cirka 2 minuter på varje sida. 

De passar med samma tillbehör som lammytterfilé och filé.

I butiken

Numera benämns de nästan jämt bara lammkotletter, och vanligtvis är enkla lammkotletter, men det förekommer också dubbla lammkotletter (där båda sidorna av sadeln tagits med). Eftersom de är rätt små bör man servera tre-fyra enkla kotletter eller två dubbla per person.

Relaterade artiklar om lamm

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött