Rostbiff

Lammrostbiff är ett slags fin ministek som gärna serveras och äts på samma vis som vanlig lammstek.

Tillagning

Den passar bäst att helstekas i ugn. När köttet ska brynas lägger man den feta sidan ner mot den heta stekpannan, fettet bidrar till att bevara saftigheten i köttet. Mät innertemperaturen med en digitaltermometer och avbryt stekningen vid önskad temperatur. En innertemperatur på 57° ger rött kött, 65° rosa och 75° helt genomstekt. Låt köttet vila i ca 10 minuter innan du skär upp.

Den kan också finstyckas och pannstekas, men är inte lika mör som ytterfilén. Köttet går även utmärkt att grilla med indirekt grillning.

I butiken

Beroende på hur den styckas ger den antingen en bit på 300-500 g eller en större bit på upp till ett kilo. Rostbiffen säljs antingen med eller utan kappa. Beräkna 100-125 g per person.

Relaterade artiklar om lamm

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött