Innanlår

Innanlåret är kanske den mest flexibla och anonyma delen av nötdjuret.

Tillagning

Det kan lagas som hel stek, tärnas och strimlas och snabbstekas eller förvandlas till sauté. Den är också perfekt som lövbiff, stroganoff eller sjömansbiff. Men det är sällan det står innanlår på förpackningen.

Stek av innanlår är klar när innertemperaturen är 65-70º, lämplig ugnstemperatur är 125-175º.

Innanlår passar inte så bra till långkokta grytor eftersom köttet drar ihop sig och blir hårt vid för lång tillagningen. Däremot är det utmärkt som grillkött, både snabbgrillat utan lock och långgrillat med lock på barbecue-vis.

Relaterade artiklar om nöt

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött