Visa fler

Utvalda recept

Kalops

En riktig svensk husmansklassiker är kalops, serverad med kokt potatis och inlagda rödbetor. Receptet kan dubbleras.

Läs mer

Kryddig lammgryta med rosmarin och timjan

Lammkött är mört och fint och går relativt fort att laga till. Den här grytan smakar fint av örter och serveras med matkorn eller bulgur.

Läs mer

Rökig gryta på bog med äppel- och senapscrème samt pepparrotskål

Äpple, senap och pepparrot är klassiska smaker till grytan. Recept från Andreas Hedlund, Årets Kock 2012.

Läs mer

Våra mest populära recept

Helstekt kotlettrad med variation på kål

När du steker kotlettrad som får ha kvar ben, fett och svål får du ett utomordentligt välsmakande kött. Fettet smälter ut och gör köttet smältande mört och saftigt. Benen tillför umami-smak. Och den knapriga svålen är en delikatess i sig. Servera med en ljuvlig variation på kål. 

Läs mer

Coeur de filet Provençale

Det här är riktig 1970-talsretro. Coeur de filet syftar på oxfiléns mittbit och Provencale på att det är vitlök i rätten, vilket var något som var ovanligt på den tiden. Restaurang Cattelin i Gamla stan i Stockholm gjorde den här rätten populär under 1970-talet, men det var den legendariske köksmästaren Julius Carlsson som komponerade den en jäktig kväll under sin tid på Stockholmskrogen Cecil, där han arbetade 1929−1939.

Läs mer
Foto: Öyvind Lund

Ugnsbakad lammytterfilé med potatispuré, råkorv och rödvinssky

En riktigt tjusig festrätt på lammytterfilé och råkorv. Välj gärna en korv kryddad med örter som passar till lamm som timjan eller rosmarin. 

Läs mer