Grillad fläskkarré med potatissallad

Att grilla fläskkarré är sannerligen en konst. En perfekt grillad skiva karré är bland det godaste du kan äta, men grillningen kräver lite omsorg, så att köttet blir mört och fettet smälter ut. Använd gärna en grilltermometer, så att du kan kontrollera temperaturen där skivorna är som tjockast. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor fläskkarré
2 tsk grillkrydda

Till servering:
potatissallad

Gör så här

Tänd på kol eller briketter i grillen. Bulta ut skivorna av fläskkarré på en skärbräda och krydda köttet på båda sidor.

När du fått en fin, grå glödbädd är det dags att börja grilla. Lägg på gallret så att det blir ordentligt upphettat och placera det på lagom avstånd från kolet. Lägg på fläskkarrén på gallret.

Vänd skivorna efter ca 2 minuter och grilla andra sidan. Skivorna kan vändas flera gånger, eftersom de ska ligga på grillen sammanlagt ungefär 4 minuter per sida, alltså 8 minuter sammanlagt.

Om köttet börjar få för mörk färg, höj grillgallret ett snäpp. Fläskkarré ska absolut inte serveras det minsta rosa, så var inte rädd att grilla för länge. Temperaturen i köttet ska vara minst 80° när det är klart.

Servera köttet nygrillat med potatissallad.