Stekt lövbiff med kryddsmör

Det här receptet kan du använda som grundrecept för att steka lövbiff. Äkta lövbiff lagar du av nötinnanlår, som är mört och går att skära till stora, vackra skivor. Det går snabbt att steka lövbiff, så gör klart de tillbehör du vill ha till innan du börjar steka.

Ingredienser

4 portioner

500 g lövbiff (av nötinnanlår)
salt och malen vitpeppar
1 msk smör

Kryddsmör:
100 g smör
2 msk pressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk persilja, hackad
1 tsk färsk dragon, hackad
salt och malen vitpeppar

Till servering:
klyftpotatis eller pommes frites
baconlindade haricots verts

Gör så här

Krydda köttet med salt och peppar.

Kryddsmör: Rör samman smöret med citronsaften, citronskalet och kryddorna. Forma smöret till en rulle, svep in i plastfolie och lägg in i frysen.

Stek lövbiffen i smör i omgångar i het panna, 15−30 sekunder per sida.

Servera lövbiffen genast med klyftpotatis eller pommes frites, kryddsmör och baconlindade haricots verts.