Amerikagrillad entrecote med majssalsa, chipotlemajonnäs och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

4 skivor entrecôte, á 125 g
salt och malen svartpeppar

Chipotlemajonnäs:
1 dl majonnäs
2 tsk chipotlepasta
2 vitlöksklyftor, hackade
1 krm socker
salt

Pepparstekt sötpotatis:
2 sötpotatisar, i klyftor
2 msk smält smör
gourmetsalt och grovmalen svartpeppar

Rostad majssalsa:
400 g majskorn, avrunna
1 msk rapsolja
2 salladslökar, finhackade
2 tomater, urkärnade och finhackade
2 tsk barbequesås
1 krm socker
salt

Gör så här

Chipotlemajonnäs: Blanda samman majonnäs, chipotlepasta, vitlök, socker och salt. Ställ kallt 1 timme.

Pepparstekt sötpotatis: Värm ugnen till 200°. Lägg potatisen i en ugnssäker form och häll över smör. Stek i ugn ca 25 minuter tills klyftorna är mjuka. Vänd dem då och då under tiden. Krydda med salt och peppar.

Rostad majssalsa: Stek majsen så att den får färg. Tillsätt salladslök, tomat, barbequesås, socker och salt. Blanda väl och låt allt bli genomvarmt. Servera salsan ljummen.

Krydda köttet med salt och peppar. Grilla köttet i grillpanna eller på utegrill ca 3 minuter per sida.

FLER RECEPT

Rulla till toppen