Apelsinspett med asiatisk marinad

De här spetten av färsk skinka marineras i en härlig marinad med asiatiska smaker. Sedan grillas de och serveras på en fräsch grönsaksbädd. Du kan grilla i grillpanna eller på utegrill, helt enligt säsong och smak.

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, i tärningar 3 x 3 cm
2 msk sesamfrön, rostade

Marinad:
½ dl kinesisk soja
½ dl koncentrerad apelsinjuice
2 tsk honung
1 ½ msk färsk ingefära, riven
2 krm kajennpeppar
2 vitlöksklyftor, rivna

Grönsaksbädd:
4 schalottenlökar, klyftade
1 zucchini, strimlad
2 tsk rapsolja
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 tsk sesamolja
4 salladslökar, strimlade

Du behöver också:
grillspett

Gör så här

Marinad:
Blanda samman soja, juice, honung, ingefära, kajenn och vitlök. Lägg ner köttet.

Trä köttet på spetten och stek eller grilla 7 minuter. Vänd flera gånger. Strö sesamfrön över spetten.

Fräs lök och zucchini i rapsolja. Låt paprikastrimlorna fräsa med mot slutet av stektiden. Krydda med sesamolja. Lägg upp grönsakerna på varmt serveringsfat och toppa med salladslök och spett.