Apelsinstekt fläskkarré på sydamerikanskt vis

Det började med tacos, sedan kom pulled pork, och nu serverar vi en mängd olika rätter som en wrap eller en mjuk taco. Den här apelsindoftande rätten passar perfekt på fredagsmyset. Gör klar i förväg och värm bara på strax före servering.

Ingredienser

8 portioner

1 kg fläskkarré, benfri, putsad
3 dl juice Tropicana Breakfast Ruby
1 msk pressad limesaft
3 hela kryddpepparkorn
10 hela svartpepparkorn
1 lagerblad
½ tsk malen spiskummin
½ msk salt

Till servering:
marinerad lök
tortilla
marinerade svarta bönor
grov bulgur 

Gör så här

Skär karrén i bitar och bryn dem i en stekpanna. Lägg över i en gryta efter hand.

Häll på juice och limesaft. Tillsätt kryddorna och salta. Sätt ett lock på grytan och koka upp. Sänk värmen till låg och låt den puttra i ca 40 minuter. Känn med en sticka att köttet är mört.

Servera direkt ur grytan och lägg upp köttet på tortillabröd. Toppa med lök, bönor och bulgur, vik ihop till en wrap eller ett paket.