Aprikos- och tomatgratinerade kotletter

Det här är en snabblagad vardagsrätt som du lagar under tiden riset kokar. Fläskkotletter passar fint ihop med sötman från aprikoserna.

Ingredienser

4 portioner

4 fläskkotletter med ben, á 150 g
salt och malen vitpeppar
1 msk smör

Sås:
1 gul lök, hackad
1 msk neutral rapsolja
10 torkade aprikoser, hackade
1 burk krossade tomater, 400 g
½ tsk ingefära
1 krm kanel
1 krm kajennpeppar
1 tsk vinäger
salt

Till gratinering:
1 dl riven ost

Till servering:
ris
vaxbönor eller haricots verts

Gör så här

Värm ugnen till 225°.

Bryn löken i olja några minuter. Tillsätt aprikoser, tomater och kryddor. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 5 minuter.

Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn dem i smör, lägg över i en ugnssäker form och häll såsen över.

Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen 15−20 minuter.

Servera med ris och bönor.