Baconsallad med vitlökskrutonger

Ett paket bacon eller två är bra att ha på lut hemma för en snabblunch eller ett kvällsmål. I den här salladen tar du tillvara några brödskivor som kanske blivit lite torra och gör om dem till gyllenbruna, krispiga krutonger. Bacon och krutonger passar fint ihop. 

Ingredienser

4 portioner

2 pkt bacon (280 g), strimlat
brödkrutonger (4 kantskurna, vita brödskivor i tärningar)
2 msk smör
1 vitlöksklyfta, pressad
½ frissésallat eller huvudsallat, strimlad
2 mango eller papaya, i bitar
ca 12 körsbärstomater, delade

Dressing:
2 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 msk dijonsenap

Gör så här

Stek baconet i en torr stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.

Stek brödet gyllenbrunt i matfett i en stekpanna. Pressa över vitlök.

Lägg upp salladen på ett stort fat. Lägg mango eller papaya och tomater ovanpå salladen. Toppa med bacon.

Blanda samman olja, vinäger, vatten och senap till dressing och droppa över. Strö över krutongerna.