Bakad potatis med krämig skinksås

Bakad potatis med fyllning av krämig skinksås blir en lättlunch eller ett enkelt kvällsmål. 

Ingredienser

4 portioner

4 bakpotatisar

Krämig skinksås:
4 skivor bacon, strimlade
200 g kokt skinka, fint tärnad
3 dl gräddfil
½ purjolök, strimlad
2 tsk fransk senap
salt och malen vitpeppar

Gör så här

Värm ugnen till 225°. Stick hål i potatisskalet med en gaffel. Baka potatisen nedre delen av ugnen ca 50 minuter.

Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.

Krämig skinksås: Blanda samman skinka, gräddfil, purjolök, senap, salt och peppar. Ställ kallt till servering.

Servera såsen till de bakade potatisarna och toppa med bacon.

Tips:
Potatisen kan tillagas i mikrovågsugn på högsta effekt cirka 15 minuter för fyra potatisar