Putsad kotlett med zucchinirösti och paprikasås

Putsad kotlettrad säljs ofta under namnet ytterfilé av gris. Det är putsad kotlett som du ska använda till det här receptet. Här får den bli till 

Ingredienser

4 portioner

500 g putsad kotlettrad (ytterfilé av gris) 
salt och malen vitpeppar
2 msk smör

Örttäcke:
1 kruka färsk basilika, hackad
½ dl valnötter, hackade
2 dl mozzarella, riven
2 msk parmesan, riven
1 vitlöksklyfta, hackad

Rösti:
250 g zucchini, grovriven
1 tsk salt
500 g potatis med skal
½ purjolök, strimlad
½ dl provencalska örter, frysta
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör

Sås:
2 schalottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olivolja
2 röda paprikor, bitar
4 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
salt och malen vitpeppar

Du behöver också:
mixer

Gör så här

Värm ugnen till 200º. 

Börja med att göra smeten till rösti:
Koka potatisen ca 10 minuter. Låt svalna något och riv grovt. Lägg zucchinin tillsammans med salt i ett durkslag, så att vattnet dras ur. Krama ut vattnet ur zucchinin, blanda samman med potatis och purjo, och tillsätt örter, salt och peppar. 

Gör sedan såsen: 
Bryn lök och vitlök i olja. Tillsätt paprika, vatten och fond. Koka upp, sänk värmen och sjud 5 minuter. Mixa till en slät sås. Koka ihop såsen någon minut och krydda med salt och peppar. Håll varm till servering. 

Skär köttet i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och peppar och bryn i smör till vacker färg, ca ½ minut på varje sida.

Lägg skivorna bredvid varandra i en ugnssäker form. Blanda samman basilika, valnötter, mozzarella, parmesan och vitlök till örttäcket. Fördela blandningen över köttet. 

Ställ in formen i mitten av ugnen, och stek ca 15 minuter. Platta ut rösti.smeten till rundlar. Stek dem i smör på låg värme ca 5 minuter på varje sida.

Servering:
Fördela röstin på varma tallrikar. Dela köttskivorna och placera dem ovanpå. Dekorera tallrikarna med sås runt om, och servera resten bredvid.