Förkokta grillade revbensspjäll med BBQ-sås

Tjocka revbensspjäll kan vara svåra att få perfekta på utegrill. Här kommer ett recept på hur du förkokar spjällen och penslar med BBQ-sås för bästa resultat. 

Ingredienser

4 portioner

1 kg tjocka revbensspjäll
1−1½ liter kraftig buljong

BBQ-sås:
1 gul lök, finhackad
1 msk smör
1 vitlöksklyfta, pressad
1 burk krossade tomater, 400 g
2 msk tomatpuré
½ tsk svartpeppar, grovmalen
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
½ tsk sambal oelek
1 krm kryddnejlikor, malda
1 tsk socker

Till servering:
bakad potatis

Gör så här

Lägg spjället i en kastrull. Koka upp buljongen och häll den kokande över köttet. Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock ca 45 minuter.

BBQ-sås:
Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt vitlök. Häll på krossade tomater och tillsätt tomatpuré och samtliga kryddor. Koka upp, sänk värmen och sjud 20−25 minuter.

Ta upp spjället och låt svalna. Så här långt kan köttet förberedas.

Pensla köttet med med BBQ-sås. Grilla 15−20 cm från glödbädden tills spjällen är genomvarma. Vänd gärna flera gånger.

Servera spjällen med bakad potatis. 

Tips:
Vintertid kan du grilla spjällen i ugn, 275°.