Biff à la Lindström

En äkta biff Lindström ska innehålla skrapat nötkött, finhackade rödbetor, riven kokt potatis, lök, ägg och kapris. Nu för tiden gör vi den på köttfärs av finaste kvalitet. Det här går snabbt att laga, du stekr biffarna medan potatisen kokar. Henrik Lindström hette en kapten från ST Petersburg, som sägs ha introducerat den här rätten i Sverige på hotell Witt i Kalmar 1862.

Ingredienser

4 portioner

600 g nöttfärs (högrevsfärs)
2 msk vatten
salt och malen vitpeppar
1 litet ägg 
1 kokt kall potatis, riven
2 msk gul lök, finhackad 
1 ½ dl inlagda rödbetor, finhackade
1 msk kapris, finhackad
smör att steka i

Till servering:
stekt potatis
brynt smör
saltgurka

Gör så här

Blanda samman färsen med vatten, salt, peppar och ägg. Rör ner potatis, lök, rödbetor och kapris. 

Forma små eller stora biffar och stek dem i smör, 2−3 minuter per sida. Vänd flera gånger.

Servera biffarna med stekt potatis, brynt smör och saltgurka