Biff med gorgonzolasås

Den här rätten är en riktig klassiker. Biff stekt i skivor och serverad med en härlig gorgonzolasås och pasta. Snabblagat och perfekt för fredagsmyset.

Ingredienser

4 portioner

4 skivor biff á 125 g
salt och malen svartpeppar
2 tsk smör

Sås:
1 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
2 dl grädde
150 g gorgonzola, skivad
1 purjolök, i fina strimlor
1 morot, i fina strimlor

Till servering:
pasta

Gör så här

Börja med gorgonzolasåsen: Vispa ut mjölet i lite av buljongen i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen, grädde och ost. Värm och rör såsen tills osten har smält. Lägg i grönsakerna och låt såsen koka ihop några minuter. Håll varm till servering.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Krydda köttet med salt och peppar, bryn smör i en stekpanna och stek biffarna 2−3 minuter på varje sida.

Fördela pastan på varma tallrikar. Lägg upp biffarna och häll såsen med grönsakerna över. Servera genast.