Grillad biff med grönsakswok och italienskt kryddsmör

En skiva biff passar perfekt att lägga på grillen. till det ett kryddsmör med italiensk kryddning, som sakta får smälta över det nygrillade köttet. Sommartid hittar du säkert fina, färska sockerärter att lägga i grönsakswoken, som serveras till. Snabbt och enkelt, och mycket gott. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor biff á 125 g
2 tsk rapsolja
salt och grovmalen svartpeppar

Grönsakswok:
2 msk rapsolja
1 rödlök, i tunna klyftor
1 gul paprika, strimlad
1 röd paprika, strilmad
1 zucchini, strimlad
250 g sockerärter, i strimlor
salt och malen vitpeppar

Italienskt kryddsmör:
50 g smör
25 g parmesan, riven
4 bitar soltorkade tomater, hackade
½ kruka basilikablad eller 2 tsk torkad basilika
1-2 vitlöksklyftor
salt och malen svartpeppar

Till servering:
ugnstekta potatisklyftor

Gör så här

Italienskt kryddsmör:
Blanda samman smör, parmesan, tomater, basilika, vitlök salt och peppar. Rulla ihop till en rulle i plastfolie och lägg det i frys.

Grönsakswok:
Woka först lök, därefter paprika och zucchini. Tillsätt till sist sockerärterna. Krydda med salt och peppar.

Pensla biffarna med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla dem 2−3 minuter per sida.

Servering: Ta ut smöret ur frysen och skär upp det i skivor. Servera biffarna nygrillade toppade med italienskt kryddsmör tillsammans med grönsakswok och ugnsstekta potatisklyftor.

Tips:
Om du inte har tillgång till utegrill går det utmärkt att gilla köttet i ugn, 275°. Du kan annars grilla i grillpanna eller steka i stekpanna.