Grillad biff med fetaostkräm och rödbetor

Sommartid finns läckra svenska rödbetor att servera som tillbehör till grillat. Ja, ibland finns även färdigkokta rödbetor i livsmedelsbutiken, och då lagar du den här rätten på ett kick. Fetaostkrämen gör sig fint såväl till köttet som till rödbetorna. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor biff á 125 g
2 tsk rapsolja
salt och malen vitpeppar
1 tsk timjan

1 kg färska rödbetor
2 krm gourmetsalt

Fetaostkräm:
150 g fetaost, riven
1 msk färsk pepparrot, riven
1 dl crème fraiche
1 msk mjölk

Gör så här

Koka rödbetorna mjuka, ca 30 minuter. Skala rödbetorna genom att trycka bort skalet medan de fortfarande är varma. Skär dem i grova bitar.

Fetaostkräm:
Rör samman fetaost, pepparrot, crème fraiche och mjölk. Ställ svalt till servering. 

Pensla köttet med olja och krydda köttet med salt och peppar. Grilla biffarna 2−3 minuter per sida. Strö över timjan.

Strö gourmetsalt över rödbetorna. Servera biffarna nygrillade med rödbetorna och fetaostkrämen.