Biff med lök

Den mest klassiska av alla rätter med biff är förmodligen den här, biff med brynt och buljongkokt rödlök. Till köttet passar kokt potatis, saltgurka och en fin grönsallad på färsk huvudsallad, gurka och tomat. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor biff á 125 g
2 rödlökar, skivade
½ dl mörk oxbuljong
salt och malen vitpeppar
2 msk smör

Till servering:
kokt potatis
saltgurka
grönsallad

Gör så här

Skala och skiva löken. Bryn den i smör i en stekpanna, och lägg sedan över i en kastrull. Häll på buljongen, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud löken mjuk ca 5 minuter. Späd eventuellt med vatten efter hand, så att det inte kokar torrt. 

Krydda köttet med salt och peppar. Stek biffarna i smör 2−3 minuter på varje sida. Lägg löken ovanpå biffarna.

Servera köttet nystekt med kokt potatis, saltgurka och grönsallad.