Biff med ratatouille

Ingredienser

4 portioner

500 g utskuren biff, i skivor
salt och malen vitpeppar
malen svartpeppar
2 tsk vitlökspulver
2 msk smör

Ratatouille:
½ aubergine, i sockerbitsstora tärningar
½ zucchini, i sockerbitsstora tärningar
1 ½ paprika, hackad
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, grovhackade
2 msk olivolja
2 dl krossad tomat
1 krm malen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 lagerblad
salt och malen vitpeppar

Till servering:
kokt potatis
grönsallad

Gör så här

Ratatouille:
Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor kastrull. Tillsätt krossad tomat, svartpeppar, timjan, basilika och lagerblad. Låt grytan först koka 10 minuter med lock och sedan ytterligare 20 minuter utan lock. Rör om då och då. Ta bort lagerbladet före servering.

Torka av köttskivorna och krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Stek i smör 2−3 minuter per sida.

Servera köttet med ratatouille och tillbehör.

Tips:
Om du har tillgång till utegrill kan du servera nygrillad biff med ratatouille.