Biff med rödvinssås

Den här rätten är en riktig klassiker. Biff stekt i skivor och serverad med en härlig rödvinssås. Du får också förslag på vad du kan servera till.

Ingredienser

4 portioner

500 g biff, i skivor
salt och malen vitpeppar
2 msk smör

Rödvinssås:
1 gul lök, finhackad
2 tsk smör
2 dl rött vin
2 dl köttbuljong
1 färsk timjankvist eller 2 tsk torkad timjan
2 tsk tomatpuré

Till servering:
potatisklyftor
tomatsallad

Gör så här

Börja med att göra i ordning de tillbehör du tänkt servera, till exempel klyftpotatis och tomatsallad.

Rödvinssås: Fräs löken i smör och flytta över den till en kastrull. Häll på vin och buljong. Rör ner tomatpurén, lägg i timjankvisten, och koka upp. Låt sjuda ca 5 minuter.

Banka ut biffarna och krydda med salt och peppar. Stek dem i smör 2−3 minuter per sida. Sila såsen och häll den över biffarna.

Servera med potatisklyftor och tomatsallad.