Bogstrimlor med sötsur sås

En snabblagad gryta med kött i sötsur sås. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk picnicbog, strimlad
2 msk neutral olja
200 g färsk ostronskivling eller shiitake, i bitar
1 röd paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
½ zucchini, i stavar
1 purjolök, strimlad
salt och svartpeppar

Sötsur sås:
4 dl grönsaksbuljong
½ dl socker
½ dl vitvinsvinäger
½ msk färsk ingefära, riven
1 krm kajennpeppar
1 msk arrowrot

Till servering:
250 g jasminris
2 msk mango chutney

Gör så här

Börja med att göra sötsur sås:
Blanda samman buljong, socker och vinäger. Rör tills sockret lösts upp. Tillsätt ingefära, kajennpeppar och arrowroot. Ställ undan så länge. 

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Hetta upp oljan i en stekpanna, och bryn köttet och svampen. Låt bryna ca 10 minuter. Tillsätt grönsakerna och stek på hög värme någon minut.

Tillsätt såsen under omrörning och koka upp. Krydda med salt och peppar.

Servera grytan med ris och mango chutney.