Burritos med krämig avokadosalsa

I tex mex-köket är det populärt med burritos, ett lätt grillat tortillabröd med fyllning. Här fyller vi med strimlat nötkött och en krämig avokadosalsa. 

Ingredienser

4 portioner

500 g rostbiff eller innanlår, strimlat
4 feferoni
1 msk neutral olja
salt och vitpeppar

Avokadosalsa:
2 mogna avokador
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
1 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor, rivna
salt och svartpeppar

Till servering:
4 tortillabröd
4 tomater, tärnade
1 gul paprika, tärnad
½ isbergssallatshuvud, strimlat
1 gul lök, hackad
4 feferoni

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Dela feferonin, kärna ur och strimla. Stek köttet i oljan. Tillsätt feferoni, salt och peppar.

Värm tortillabröden ca 2 minuter.

Salsa:

Dela avokadorna och ta bort kärnan. Mosa fruktköttet med hjälp av en gaffel. Blanda samman med gräddfil, crème fraiche, citronsaft och vitlök. Krydda med salt och peppar.

Servering:
Lägg kött, grönsaker och resterande feferoni på tortillan, och forma till en strut. Toppa med salsa. Vira eventuellt folie runt bottnen.

Tips:
Tortillabröden kan även värmas i mikrovågsugn under hushållspapper.