Calypsospett

När du tröttnat på att grilla fläskkarré i skivor kan du ge den ett lyft genom att grilla den på spett och servera med fruktsallad och grillade paprika- och ananas-spett. Den här rätten passar fint en solig sommarkväll. 

Ingredienser

4 portioner

500 g fläskkarré
1 tsk salt
2 paprikor, röd och grön
4 ananasskivor

Marinad:
2 msk soja
2 msk rapsolja
1 dl kokosmjölk
1 tsk färsk ingefära, riven
2 krm svartpeppar

Fruktsallad:
½ isbergssalladshuvud
1 klase vindruvor
1 äpple
1 galiamelon
½ papaya
1 msk pressad citronsaft
1 msk neutral olja

Du behöver också:
grillspett av trä, blötlagda

Gör så här

Marinad:
Blanda samman soja, olja, kokosmjölk och kryddor i en tjock plastpåse. Lägg köttet i marinaden och låt köttet marineras minst 2 timmar.

Fruktsallad:
Skär isbergssallad, vindruvor, äpple, melon och papaya i bitar. Lägg allt i en skål och vänd ner citronsaft och olja.

Torka av köttet, salta och trä upp på grillspett. Trä andra spett med bitar av paprika och ananas varvat.

Servering:
Grilla spetten med kött 6-8 minuter på utegrill, och grönsaksspetten någon minut mot slutet av grilltiden. Servera med fruktsalladen och bröd.

Tips:
Spetten kan annars grillas i grillpanna eller i 275° ugn.