Carpaccio på oxfilé

Carpaccio är tunna skivor av kött som serveras utan att tillagas. På italienskt vis serveras köttet med olivolja, parmesan och pinjenötter, men det här är en variant med hemlagad majonnäs. En perfekt inledning på en festmiddag.  

Ingredienser

4 portioner

300 g välputsad oxfilé

Majonnäs:
1 äggula
1 msk fransk senap
3 msk pressad citron
¾ dl olivolja
1 msk grädde
salt och malen vitpeppar

Till garnering:
3 msk kapris, sköljd
50 g blandad sallad

Gör så här

Frys in köttet. Ta fram det och skiva köttet i lövtunna skivor när det fortfarande är halvfryst.

Majonnäs:
Vispa ihop ägg, senap och citron. Tillsätt olja i en tunn stråle till majonnäsen tjocknar. Blanda ner grädden och krydda med salt och peppar.

Servering:
Täck hela ytan på 4 tallrikar med köttskivor. Ringla över majonnäs och garnera med kapris och sallad.

FLER RECEPT

Rulla till toppen