Char sui av skinkrostbiff med mandarinpannkakor och grönsaker

En styckningsdetalj som kan skäras ut från skinkan kallas skinkrostbiff, eftersom köttet ungefär motsvaras av rostbiffen på nötkreaturet. Till den här rätten ska köttet marinera över natten och tillagningen tar upp till 4 timmar. Char siu är det traditionella kantonesiska sättet att tillreda grillat griskött, och här serverar vi det med traditionella kinesiska tillbehör.

Ingredienser

8 portioner

1, 2 kg skinkrostbiff

Marinad:
1 dl hoisinsås
2 msk japansk soja
1 msk mörk soja
1 msk neutral olja
1 dl flytande honung
2 tsk röd karamellfärg
2 msk farinsocker
1 tsk five spice kryddblandning

Tillbehör:
mandarinpannkakor
hoisinsås
gurka, strimlad
röd paprika, strimlad
purjolök, strimlad
korianderkvistar

Du behöver också:
grill med reglering av temperaturen

Gör så här

Blanda samman hoisinsås, soja, olja, honung, karamellfärg, farinsocker och five spice kryddblandning till marinaden. Lägg köttet i en påse med hälften av marinaden och låt ligga i kyl över natten.

Hetta upp grillen till 125 − 135°. Lägg köttet på upphettat grillgaller och grilla ca 1 timme. Pensla sedan med resterande glaze varje halvtimme tills köttet grillats till innertemperatur 65°. Det tar ytterligare 2 − 3 timmar.

Servering: Ta ut köttet, låt vila i smörpapper i 15 − 20 minuter. Förbered tillbehören under tiden. Skiva sedan köttet tunt och servera med tillbehören.

Tips
Skinkrostbiffen kan även tillagas i rök på samma sätt som i receptet ovan.