Chili con carne med köttfärs

Det här är en mild och god chili som även små barn brukar gilla. Vill du ha mera hetta i din chili, ös på med kryddor som chilipulver, spiskummin och paprikapulver. 

Ingredienser

4 portioner

400 g nötfärs
2 gula lökar, hackade
2 msk neutral olja
1 grön paprika, tärnad
400 g krossade tomater
2 msk konc oxfond
1 msk chilipulver
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk mejram
800 g vita bönor i tomatsås

Till servering:
frasigt bröd
gräddfil
majskorn

Gör så här

Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt paprika och färs, och bryn några minuter. 

Tillsätt tomater, fond, vitlök och chilipulver. Sjud under lock ca 20 minuter. Späd eventuellt med lite vatten.

Smaksätt med salt och peppar och blanda väl. Blanda ner bönor och mejram. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av och justera kryddningen efter smak.

Servera med bröd, majskorn och gräddfil.