Chiliwok med färsk skinka

Den här lättlagade woken svänger du snabbt ihop medan riset kokar. Om du föredrar mindre hetta i maten, uteslut då bara chilifrukten. Resten av kryddorna är milda och ger mycket men mild smak. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, strimlad
2 msk rapsolja
1 röd spansk peppar, strimlad
1 purjolök, grovstrimlad
1 röd paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
1 msk färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk soja
2 msk färsk koriander, hackad
salt
några droppar sesamolja

Till servering:
ris

Gör så här

Hetta upp oljan i wok eller i en stekpanna med höga kanter. Lägg i köttet, lite i taget och fräs några minuter.

Tillsätt alla grönsaker. Blanda väl och fräs ytterligare några minuter.

Tillsätt soja och koriander. Krydda med salt och sesamolja. Servera woken genast med kokt ris.