Merguez med surkål

Merguez är en korv som kan innehålla antingen nötkött eller lammkött, och som kryddas med spiskummin. Det här receptet utgår från råkorv, så det är viktigt att den blir väl genomstekt. Merguez är jättegod tillsammans med surkål. Färdigköpt surkål får här ett lyft med lite egen, personlig kryddning. Ett måste till den här rätten är stark senap. 

Ingredienser

4 personer

4 råa merguez
2 tsk neutral olja

Surkål:
300 g färdig surkål
2 dl kycklingbuljong
100 g varmrökt sidfläsk
4 enbär, krossade
2 nejlikor, krossade
2 lagerblad
salt och malen vitpeppar

Till servering:
kokt potatis
grovkornig senap
grillad färsk lök

Du behöver också:
köttermometer

Gör så här

Börja med surkålen:
Häll upp surkålen i ett durkslag och låt den rinna av. Lägg sedan över i en kastrull. Tillsätt buljong, fläsk och kryddor. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud utan lock tills buljongen kokat in. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar. 

Skölj korvarna i kallt vatten. Hetta upp smör i en stekpanna. Sänk till medelvärme och lägg ner korvarna. Stek dem varsamt och rulla dem hela tiden. Kontrollera innertemperaturen före servering. Den ska vara 72°.

Servering:
Servera korvarna nystekta med surkålen, stark, grovkornig senap, kokt potatis och grillad färsk lök.