Citronkryddad kalvlever

Kalvlever i skivor som kryddas med paprika och citronpeppar och sedan steks i smör. Smörstekt lök passar fint till. Festligt och snabblagat. 

Ingredienser

4 portioner

500 g kalvlever, skivad
smör att steka i
1 tsk salt
2 tsk citronpeppar
2 tsk paprikapulver
1 gul lök, skivad

Till servering:
rårivna morötter med äpple och citronsaft
kokt potatis

Gör så här

Häll salt, citronpeppar och paprikapulver i en plastpåse. Lägg i leverskivorna och skaka dem så att de täcks av kryddorna.

Bryn löken i smör i en stekpanna. Sänk sedan värmen och låt löken steka mjuk på låg värme, ca 5 minuter. Ta upp och håll den varm.

Stek leverskivorna i omgångar, 3−4 minuter per sida. Lägg upp på varmt serveringsfat och toppa med löken.

Servera med morotssallad och kokt potatis.