Citronmarinerad rostbiff med chèvre- och mandelkräm

Det här är en perfekt rätt att ställa fram på en buffé. Rostbiffen kan du köpa färdig eller laga själv, se länkade recept. 

Ingredienser

4 portioner

400 g rostbiff, stekt och skivad

Marinad:
1 msk rapsolja
1 msk citronsaft, pressad
1 krm citronskal, finrivet
1 ½ krm mynta, torkad
1 ½ krm koriander, malen
1 msk gräslök, finhackad
1 msk koncentrerad kalvfond

Chèvre- och mandelkräm:
½ gul zucchini, ca 200 g
50 g mandelspån
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
75 g chèvre
2 msk färsk parmesan, finriven
2 msk grädde eller mjölk
salt, peppar

Gör så här

Lägg köttet på ett uppläggningsfat. Vispa samman alla ingredienser till marinaden och droppa den över köttet. Täck med plastfolie och marinera i kyl 2 timmar.

Chèvre- och mandelkräm:
Skär zucchinin i tjocka skivor. Lägg dem på ett mikrosäkert fat och droppa över olja. Mikra på högsta effekt ca 3 minuter. Skala vitlöksklyftorna. Blanda samman mandelspån, vitlök och zucchini. Mikra i ytterligare 3 minuter. Lägg över zucchini, vitlök och mandel i en matberedare och lägg ner getosten. Kör till fint mos. Tillsätt parmesan och späd med grädde till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar. 

Servering:
Servera krämen, kall eller ljummen, till rostbiffen.

»Så här steker du fransk rostbiff
»Så här steker du engelsk rostbiff