Grillade tjocka spjäll med jordnötssås

Tjocka revbensspjäll är lika goda att grilla i ugn som på utegrill. Här får de sällskap av en het jordnötssås och grillad ananas. Godast är färsk ananas, men burk fungerar också. 

Ingredienser

6 portioner

ca 1 kg tjocka revbensspjäll, i ribbor
1 tsk salt

Marinad:
1 dl kokosmjölk
1 msk soja
2 vitlöksklyftor, hackade
½ msk koriander, hackad
1 msk farinsocker
1 tsk sambal oelek
1 msk färsk ingefära, riven

Jordnötssås:
1 dl jordnötssmör
1 dl cocosmjölk
1 dl salsa eller tacosås
½ citron, rivet skal
1 krm kajennepeppar

Till servering:
ananasringar
ris

Gör så här

Gnid in revbensspjällen med salt.

Marinad:
Blanda samman kokosmjölk, soja, vitlök och kryddor. Lägg ner spjället och marinera 2 timmar i kylskåp.

Jordnötssås:

Blanda samman jordnötssmör, kokosmjölk och salsa i en kastrull. Tillsätt kryddor och koka upp. Ställ åt sidan till servering. 

Före servering:
Grilla ribborna ca 15 minuter i 275° ugn eller på utegrill. Vänd dem då och då under grillningen. Grilla ananasringarna någon minut per sida.

Servera spjällen med ris, jordnötssås och grillade ananasringar.

Tips:
Sambal oelek kan ersättas med 1 krm kajennpeppar.