Cæsars spanska oxstek

Det här är något för dig som gillar stek med sås och potatis. Såsen till den här steken, som är ett gammalt Carl Butler-recept, består av mustiga, vinkokta grönsaker som mixas till en fräsch sås. 

Ingredienser

10−12 portioner

1,4 kg av lilla fransyskan
salt och malen svartpeppar
smör till stekning
2 gula lökar, hackade
5 rejäla morötter, i bitar
5 dl rött vin
1 lagerblad

Till servering:
kokt potatis
haricots verts

Gör så här

Krydda steken med salt och peppar, bryn väl på alla sidor och lägg den i en gryta.

Lägg i grönsaker, vin och lagerblad. Koka upp, sänk värmen och låt steken sakta sjuda under lock i ca 1 ½ timme till innertemperatur 80°.

Ta upp steken och håll den varm. Ta bort lagerbladet och mixa resten till en sås. 

Servering:
Skär upp steken i tunna skivor och häll såsen över vid servering. Servera med potatis och haricots verts.