Currygryta

Lammbogen är väldigt mör i förhållande till nöt- eller grisbog, men den behöver sjuda lite längre än annat lammkött. Här blir den till en mustig vardagsgryta kryddad med curry.

Ingredienser

4 portioner

500 g grytbitar av lammbog
2 gula lökar, grovhackade
1 msk curry
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk timjan
salt och malen svartpeppar
1 burk creme fraiche

Till servering:
ris
sallad med bönor

Gör så här

Bryn kött, lök och curry i smör. Lägg över i en gryta. Pudra över mjölet under omrörning. Häll över

buljong.

Tillsätt tomatpuré, vitlök, timjan, salt och svartpeppar. Koka upp, sänk värmen och låt grytan sjuda ca 30 minuter eller tills köttet känns mört. Rör om då och då.

Blanda till sist i creme fraiche. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

Servera med ris och grönsaker.