Dillmarinerad kotlettrad

En jättegod rätt, som antingen serveras varm eller kall. Den får en härligt somrig smak av dillen och den kalla gräddfilssåsen. 

Ingredienser

8 portioner

1 kg benfri kotlettrad
salt och malen vitpeppar

Marinad:
2 dl äppeljucie, utspädd
2 msk soja
1 msk olja
1 dl finhackad dill
1 tsk rosmarin
1 tsk dragon

Gräddfilssås med dill:
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
salt och malen svartpeppar
½ dl finklippt dill

Till servering:
kokt potatis
grönsallad

Gör så här

Blanda marinaden i en tjock plastpåse och lägg i köttet. Marinera minst 6 timmar.

Värm ugnen till 175°. Krydda köttet med salt och peppar och lägg det i en ugnsäker form.

Stick röret på en köttermometer på det tjockaste stället i köttet, och stek i ugn till innertemperatur 65°.

Gräddfilssås med dill:
Blanda samman gräddfil, majonnäs, salt och peppar. Ställ svalt till servering. Rör ner dillen precis före servering. 

Servering:
Skär köttet i tunna skivor före servering. Servera köttet varmt med potatis, sås och grönsaker, eller kallt på buffé.