Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta

Lammfärbiffar som vänds i hackad dill och serveras med polenta, tomatbuljong och en fräsch citrussallad. 

Ingredienser

4 portioner

500 g lammfärs
1 ägg
1 gul lök, hackad
1 ½ dl mjölk
2 kokta potatisar, rivna
salt och malen vitpeppar
½ dl dill, finhackad
2 msk smör
½ dl dill grovhackad

Tomat- och vitlöksbuljong:
½ dl krossade tomater
3 dl viltbuljong
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk ljus maizenaredning
salt och malen vitpeppar

Polenta:
6 dl polentagryn
3 l grönsaksbuljong
salt
2 dl färska örter hackade tex persilja och timjan

Citrusbönsallad:
400 g blandade bönor tex haricots verts, vaxbönor,
salt
½ dl pressad citronsaft
salt och malen vitpeppar
2 tsk socker

Gör så här

Blanda ägg och mjölk med lök, potatis och kryddor. Tillsätt färs och finhackad dill och arbeta ihop. 

Tomat- och vitlöksbuljong:
Koka upp tomater och buljong och red med maizenaredning. Krydda med salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 3 minuter.

Polenta:
Koka polentan i grönsaksbuljong ca 6 minuter. Smaka av med salt. Tillsätt örter och blanda väl. Häll upp i en vattensköljd form, låt svalna något och skär i portionsbitar.

Citrusbönsallad:
Förväll bönorna i saltat vatten. Blanda samman citron med salt, peppar och socker. Häll över bönorna och låt svalna något.

Servering:
Forma färsen till portionsbiffar, stek dem i smör och vänd dem i grovhackad dill. Servera med buljong, polenta och bönor. 

Receptet är framtaget i samarbete med Bon Appetit