Dragondoftande kotlett

Det här går snabbt att tillaga! Använd benfri fläskkotlett eller putsad kotlettrad (ytterfilé) till den här rätten. Perfekt för fredagsmyset. 

Ingredienser

4 portioner

4 benfria fläskkotletter, a 125 g
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
½ msk citronsaft

Sås:
150 g champinjoner, skivade
1 liten gul lök, finhackad
2 msk smör
2 ½ msk vetemjöl
2 ½ dl köttbuljong
1 dl grädde
1 tsk dragon
salt och malen vitpeppar

Till servering:
ris, potatis eller pasta
grönsallad

Gör så här

Börja med att förbereda de tillbehör du tänkt servera.

Sås:
Fräs champinjoner och lök i smör i en traktörpanna. Strö över mjöl. Tillsätt buljong och grädde. Låt såsen koka upp. Krydda med dragon, salt och peppar.

Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn dem på båda sidor. Droppa över citronsaft.

Lägg över kotletterna i såsen i pannan. Sjud på svag värme ca 15 minuter.

Servera genast med ris, potatis eller pasta samt grönsallad.