Drömkassler

Det är lite 70-tals-retro över den här rätten. Den är en trevlig och välsmakande lunch eller middag, och passar såväl till vardags som till lite festligare tillfällen. Rätten kan också lagas av rimmad skinka, till exempel helgskinka. 

Ingredienser

4 portioner

400 g kassler
½ dl sherry
malen vitpeppar
2 dl vispgrädde
2 msk chilisås

Till servering:
ris
ärter

Gör så här

Värm ugnen till 225°. Skär kasslern i 2 ½ cm tjocka skivor.

Lägg kasslern i en smord ugnssäker form. Häll över sherryn. Låt dra 30 minuter och krydda sedan med peppar. Förbered under tiden det du tänkt servera till.

Vispa grädden och smaksätt den med chilisås. Bred grädden över kasslern och ställ in formen i nedre delen av ugnen. Tillaga ca 15 minuter.

Servera genast med tillbehör, t ex ris och ärter.

Tips:
Den här rätten passa fint att tillaga även av rester på rimmad skinka, till exempel julskinka. Sherryn kan bytas ut mot vitt vin.