Dubbla lammkotletter med myntasås och örtkryddade rotfrukter

Här får lammkotletterna sällskap av rotfrukter och en sås kryddad med mynta. Det här är snabblagat! Du ahr hela middagen på borden inom 30 minuter. 

Ingredienser

4 portioner

4 dubbla lammkotletter med ben, ca 700 g
salt och malen vitpeppar
2 msk smör

Örtkryddade rotfrukter:
4 potatisar, i klyftor
2 morötter, i bitar
100 g rotselleri, tärnad
1liten purjolök, strimlad
½ dl persilja, hackad
½ dl färsk salvia, hackad
½ dl färsk timjan, repad

Myntasås:
2 schalottenlökar, hackade
1 msk smör
1 ½ msk vetemjöl
½ dl vitt vin
1 dl köttbuljong
1 dl grädde
2 msk färsk mynta, hackad

Gör så här

Krydda kotletterna med salt och peppar.

Örtkryddade rotfrukter:
Koka potatis, morötter och selleri tills de är nätt och jämnt mjuka. Tillsätt purjo och koka ytterligare någon minut. Häll av vattnet och vänd ner persilja, salvia och timjan.

Myntasås:
Fräs löken i smör i en kastrull. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt vin och buljong under omrörning. Sjud 3 minuter och vänd sedan ner myntan. Låt dra några minuter före servering.

Stek kotletterna i smör ca 2 minuter per sida. Servera genast med såsen och rotfrukterna.