Entrecôte i timjandoftande svartvinbärssås

Entrecote stekt i skivor serveras här med en mustig sås som kryddas med timjan och svarta vinbär. Nötkött är smakrikt i sig, så det tål den här tuffa såsen.

Ingredienser

4 portioner

4 skivor entrecote 1,5 cm tjocka
1 tsk svartpeppar, grovt krossad
1 tsk salt
1 msk smör

Svartvinbärssås:
3 dl kraftig köttbuljong
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse
salt och malen vitpeppar

Till servering:
haricots verts
hasselbackspotatis

Gör så här

Börja med att göra svart vinbärssås:
Koka upp buljong, saft och timjan. Tillsätt majsstärkelsen blandat med lite kallt vatten och låt såsen sjuda ett par minuter. Krydda med salt och peppar.

Krydda köttet med salt och peppar. Stek köttet ca 2 minuter per sida i en stekpanna. Lägg över i en traktörpanna.

Häll över såsen före servering. Servera med haricots verts och potatis.