Falukorvstänger i tunnbrödstrut med pepparrotsmos

Tunnbrödsrulle med mos och korv är en jättegod och populär svensk klassiker. Här en variant på falukorv med pepparrotskryddat mos. 

Ingredienser

4 portioner

400 g falukorv, i ca 10 cm långa stänger
1 rödlök, skivad
1 msk smör

Pepparrotsmos:
500 g potatis, skalad och skivad
salt
1 ½ dl mjölk, varm
3 msk riven pepparrot
salt och malen vitpeppar

Till servering:
4 tunnbröd
4 salladsblad
2 msk kapris

Gör så här

Potatismos:
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen. Späd med mjölken och krydda med pepparrot, salt och peppar. Vispa eller rör moset luftigt.

Stek falukorven i smör tillsammans med lök.

Servering:
Lägg salladblad, mos, lök, kapris och korv i ett tunnbröd, rulla ihop till en strut.