Fikonspäckad fläskkarré

Griskött och sötma går fint ihop. På svenskt vis späckar vi ofta karré med plommon, men här har vi istället valt att späcka med fikon. Den goda buljongen som köttet puttrat i tas tillvara i en läcker sky kryddad med soja och senap. 

Ingredienser

4 portioner

500 g fläskkarré, benfri
40 g torkade fikon
1 liter köttbuljong
2 tsk smör
salt och malen vitpeppar

Du behöver också:
bindgarn

Sky:
buljong från karrén
1 tsk kinesisk soja
1 tsk cidervinägersenap
salt och malen vitpeppar

Till garnering:
vattenkrasse

Till servering:
ris, pasta eller potatis

Gör så här

Skär en skåra mitt i köttet, fyll med fikon och bind upp steken.

Koka upp buljongen och lägg i köttet. Se till att buljongen täcker, tillsätt annars lite vatten. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud under lock till innertemperatur 75º, ca 1 timme. Låt vila 15 minuter i smörpapper.

Sky:
Sila buljongen och koka ihop tills 4 dl återstår. Tillsätt soja och senap och koka upp. Krydda med salt och peppar.

Lossa snöret och stek på karrén i smör strax före servering. Krydda ordentligt med salt och peppar under stekningen.

Servera köttet med skyn och dekorera med krasse. Bjud ris, potatis eller pasta till.