Pepparstek på grönpeppar (Filet mignon au poivre)

Pepparstek av filé mignon, den smala biten på oxfilén är ett av de klassiska recepten från det franska köket. Den serveras traditionellt med en mustig sås kryddad med konjak och grönpeppar. Hittar du inte grönpeppar, laga rätten på svartpeppar. 

Ingredienser

4 portioner

500 g oxfilé av den smalaste biten, skivad
salt och malen vitpeppar
2 tsk smör
1 ½ dl konjak
1 ½ dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
½ dl konserverad grönpeppar

Till servering:
bakad potatis
lättkokta grönsaker

Gör så här

Börja med att förbereda det du tänkt servera till köttet.

Krydda köttet med salt och peppar och bryn det i smör i het panna. Sänk värmen och stek köttet klart på medelvärme. Ta upp köttet.

Koka upp konjak, grädde och fond i pannan. Tillsätt grönpeppar och låt puttra 1 ½ minut. Häll såsen över köttet före servering.

Servera pepparsteken med bakad potatis och lättkokta grönsaker.