Fjärilskotlett med fyllning

Då och då kan man hitta fjärilskotletter i charkdisken. Det är kotletter som skivats i tjocka skivor, som sedan delats så att de hänger ihop i ena änden och kan vikas ut till en fjäril. De kan också vikas ihop kring en läcker fyllning, som i det här receptet. 

Ingredienser

4 portioner

4 fjärilskotletter a 125 g
8 skivor grevéost
8 soltorkade tomat i olja
2 tsk torkad basilika
salt och vitpeppar
smör

Ugnsrostad färskpotatis:
16 små färskpotatisar, borstade
2 msk smör
salt och malen svartpeppar

Till servering:
kokt broccoli

Du behöver också:
tandpetare

Gör så här

Fyll kotletterna med ost, tomat och basilika. Fäst med tandpetare.

Ugnsrostad färskpotatis:
Värm ugnen till 175°. Koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Lägg över dem i en smord, ugnssäker form. Klicka över smöret och rosta potatisarna i ugn ca 10 minuter eller tills de fått fin, gyllene yta. Ta ut formen och krydda med salt och peppar. 

Krydda utsidan på fjärilskotletterna med salt och peppar. Stek i smör ca 3 minuter per sida. Servera köttet med potatisen och broccoli.