Fläskkotlett med tomatsås och gremolata

Ingredienser

4 portioner

4 fläskkotletter med fett coh ben, á 175 g
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
3 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré

Gremolata:
1 dl persilja, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
rivet skal av ½ citron

Till servering:
riven västerbottensost eller färsk parmesan
potatis, ris eller pasta

Gör så här

Krydda kotletterna med salt och peppar. Skär ett snitt i fettranden. Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn kotletterna på båda sidor, 2−3 minuter per sida. Ta upp dem och lägg på ett fat.

Gremolata:

Blanda samman persilja, vitlök och citron.

Fräs lök och vitlök ett par minuter i en traktörpanna. Häll på tomaterna och tillsätt tomatpurén. Rör om så att allt blandas. Lägg tillbaka kotletterna och låt sjuda på låg värme 3−5 minuter.

Servering:
Strö gremolata och ost över rätten före servering. Servera med potatis, ris eller pasta.

Receptet är skapat av Tina Nordström till filmen "Laga Svenskt kött med Tina"