Fläsklägg med surkål

Rimmar griskött passar fint ihop med surkål. Kålens sötma och syrlighet balanserar sältan från köttet väl. Den här typen av mat förknippar vi gärna med det tyska köket. Gott till är potatismos och stark senap. 

Ingredienser

4 portioner

1 kg rimmad fläsklägg med ben
vatten

Surkål:
1 brk surkål (ca 800 g)
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
1 tsk kummin

Till servering:
potatismos
stark senap

Gör så här

Lägg fläskläggen i en gryta och häll på kallt vatten. Koka upp, sänk värmen och sjud tills fläskläggen är mör, ca 1 ½−2 timmar. Innertemperaturen ska vara 72−75°

Surkål:
Värm surkålen enligt anvisning på burken (ev i spadet från läggen).

Servering:
Skär upp fläskläggen i så jämna skivor som möjligt. Servera med surkål, potatismos och stark senap.