Fläskpannkaka

Det här är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått rimmat eller rökt sidfläsk över. Dessutom är den riktig budgetmat. 

Ingredienser

4 portioner

400 g rimmat eller rökt sidfläsk
2 tsk smör

Pannkakssmet:
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör

Till servering:
lingonsylt
rårivna morötter

Gör så här

Värm ugnen till 225°.  

Pannkakssmet:
Blanda samman mjöl och salt i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt smeten svälla ca 30 minuter.

Skär sidfläsket i ½ x ½-cm tärningar. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn fläsket. Smörj en stor långpanna och strö fläsket i botten. Häll över smeten. Grädda pannkakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Den ska bli gyllengul och lite bubblig, och smeten ska stanna helt. 

Skär upp pannkakan i rutor före servering. Servera med lingonsylt och rårivna morötter.