Fransk biffgryta

En lättlagad rätt som du snabbt fixar till medan riset kokar. Det franska är smaken av Herbes de Provence, en kryddblandning med olika örter.

Ingredienser

4 portioner

10 stek- eller schalottenlökar, skalade
100 g färska champinjoner, i kvartar
3 dl köttbuljong
1 dl rött vin
1 msk tomatpuré
500 g ryggbiff, i 2 x 2 cm-kuber
smör att steka i
salt och malen svartpeppar
1 tsk herbes de provençe

Till servering:
kokt ris
haricots verts

Gör så här

Förbered ris och haricots verts. Koka upp lättsaltat vatten och förväll smålökarna 5 minuter. Ta upp dem och ställ åt sidan.

Lägg champinjonerna i kall stekpanna. Ställ pannan på värmen och låt vattnet dra ur svampen. Lägg i en klick smör och bryn svampen. Ta upp och ställ åt sidan.

Fräs löken i smör. Lägg över lök och champinjoner i en traktörpanna. Häll på buljong och koka upp. Tillsätt vin och tomatpuré. Låt sjuda på låg värme medan du steker köttet. 

Krydda köttet med salt och peppar. Bryn köttet i smör i het gjutjärnspanna och lägg över i det i traktörpannan. Strö över herbes de provençe.

Ge grytan ett uppkok före servering och sjud någon minut, så att en simmig skysås bildas. Vill du ha genomkokt kött låter du grytan puttra ytterligare någon minut.

Servera genast med ris och haricots verts.

Fler recept