Fransk biffgryta

Ingredienser

4 portioner

500 g ryggbiff, i 2x2 cm kuber
salt och malen svartpeppar
1 msk herbes de provençe
100 g färska champinjoner, i kvartar
smör att steka i
10 stek- eller schalottenlökar, skalade
3 dl köttbuljong
1 dl rött vin
1 msk tomatpuré



Till servering:
kokt fullkornsris
kokta haricots verts

Gör så här

Bryn köttet i smör i het traktörpanna. Krydda med salt, peppar och herbes de provençe.

Koka upp lättsaltat vatten och förväll smålökarna 5 minuter. Ta upp dem och ställ åt sidan.

Lägg champinjonerna i kall stekpanna. Ställ pannan på värmen och låt vattnet dra ur svampen. Lägg i en klick smör och bryn svampen. Ta upp och ställ åt sidan.

Fräs löken i smör. Lägg över lök och champinjoner i traktörpannan. Häll på buljong och koka upp. Tillsätt vin och tomatpuré.

Ge grytan ett uppkok före servering och sjud någon minut, så att en simmig skysås bildas. Vill du ha genomkokt kött låter du grytan puttra ytterligare någon minut.

Servera genast med ris och haricots verts.