Fredagspytt på zucchini och biff

Pytt i panna på råstekt potatis tar tid att laga. Men om du använder zucchini istället blir pytten snabblagad och du har snart maten på bordet. Servera på svenskt manér med stekt ägg och rödbetor, eller bjud äggulor och HP-sås till. 

Ingredienser

4 portioner

500 g utskuren biff, i jämna tärningar
2 gula lökar, finhackade
2 zucchini, fint tärnade
olja och smör till stekning
salt och malen vitpeppar

Till servering:
4 äggulor och HP-sås
eller stekt ägg och rödbetor

Gör så här

Stek löken i smör så att den blir vackert brun. Lägg upp den på en assiett. 

Värm olja i två stekpannor. Stek köttet i den ena stekpannan så att det får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Stek zucchinitärningarna i den andra pannan, så att de får en fin gyllene färg, men utan att de blir för mjuka.

Blanda samman kött, zucchini och lök i den största pannan.

Servera med äggulor och HP-sås eller stekta ägg och rödbetor.