Julens förkokta revbensspjäll med ingefärsglaze

Revbensspjäll vill vi gärna ha på julbordet. Koka spjällen i förväg, så behöver de bara glaseras och värmas på själva julafton. De kan också serveras som varmrätt med potatismos och gräddsås. Receptet går utmärkt att dubblera.

Ingredienser

4 portioner

800 g tjocka revbensspjäll
1−1½ liter kraftig buljong

Glaze:
2 msk smör
2 msk svartvinbärsgelé
1 tsk malen ingefära

Till servering:
potatismos
gräddsås
äppelmos

Gör så här

Lägg spjällen i en kastrull. Koka upp buljongen och häll den kokande buljongen över spjällen så att det täcker. Låt koka upp, sänk värmen och låt spjällen sjuda under lock ca 45 minuter.

Ta upp spjällen och låt dem svalna. Så här långt kan spjällen förberedas. Det går bra att frysa in dem, om du vill förbereda inför jul.

Servering: Värm ugnen till 175°. Lägg smör, gelé och ingefära till glaze i en liten kastrull. Hetta upp och rör så att smöret och gelén smälter.

Dela spjällen i ribbor och lägg dem i en ugnssäker form. Värm i ugn tills spjällen är genomvarma. Pensla med glaze mot slutet.

Servera spjällen som varmrätt med potatismos, gräddsås och äppelmos, eller lägg dem i en fin karott och ställ dem på julbordet.

Tips:
Byt ut buljongen mot glögg för extra julsmak